36. Smotra kazališnih amatera Slavonije i Baranje

U PETAK 19. LISTOPADA OTVOREN JE MEĐUNARODNI FESTIVAL 36.SMOTRA KAZALIŠNIH AMATERA SLAVONIJE I BARANJE.

Bošnjaci 19.10. - 02.11. 2018.
 
 

 

 

 

 

 

 

ZATVOREN MEĐUNARODNI FESTIVAL 36.SMOTRA KAZALIŠNIH AMATERA SLAVONIJE I BARANJE – BOŠNJACI 19.10. – 04.11.2018.!

 

U nedjelju 04.studenoga 2018.,dodjelom priznanja pokroviteljima festivala,te izvedbom profesionalne predstave "Ljubavnik",u Bošnjacima je zatvorena  36.Smotra kazališnih amatera Slavonije i Branje - međunarodni festival.

Domaća  publika uživala je u izvedbi 9 izvanrednih komedija,predstava koje osvajaju nagrade,zabavljaju gledalište,plijene,ali i tjeraju na razmišljanje,predstave koje odišu šarmom ali i stručnošću,znanjem.Kako bi motivirali glumca - pojedinca, organizatori su dodijeli nagrade za najbolje odigranu ulogu,u svakoj predstavi,bio je to mudar potez podržan od svih sudionika 36.Smotre.

Za stručnu,profesionalnu ocjenu glumaca pobrinulo se Stručno povjerenstvo - žiri u sastavu: glumica Ksenija Vukorep,predsjednica...dipl.ing.Andrija Juzbašić,član... prof.Antun Lešić,član.

Ono što je krasilo 36.Smotru,čini ju prepoznatljivom u svijetu međunarodnog kazališta,nisu samo izvrsne predstave,kvaliteta,to su i ljudi,gledatelji koji su dolazili na predstave,koji su svako veće punili dvoranu Doma kulture Bošnjaci,ljudi koji su dolazili iz Gradišta,Županje,Vrbanje,Gunje,i susjednih mjesta,ne samo žitelji Bošnjaka (koji su bili najbrojniji).Ulaz je bio slobodan i po evidenciji  organizatora Smotru je vidjelo preko 2. tisuće ljudi.

Kako se 36.Smotra odražava na kazališni svijet govori činjenica da nam se već javilo 12 kazališta iz Hrvatske,i susjednih država,sa željom da budu sudionici 37.Smotre kazališnih amatera Slavonije i Baranje 2019.
36.Smotru zatvorio je načelnik općine Bošnjaci,gospodin Andrija Juzbašić,sa željom da se vidimo u Bošnjacima na 37.Smotri kazališnih amatera Slavonije i Baranje !

Hvala pokroviteljima,prijateljima,svima koji su nas podržavali !