Nadi Subotić spomen-ploča u rodnim Bošnjacima

POČINJE 39. SMOTRA KAZALIŠNIH AMATERA SLAVONIJE I BARANJE - DANI VANJE DRACHA

BOŠNJACI - U organizaciji Kazališta Županja, Sabora amaterskih kazališta Slavonije i Baranje i Općine Bošnjaci u subotu 2.10.2021. će u Domu kulture u Bošnjacima u 20 sati biti svečanost otvorenja 39. Smotre kazališnih amatera Slavonije i Baranje, koja od prije tri godine nosi naziv Dani Vanje Dracha.

U središtu Bošnjaka u 19.30 bit će otkrivena spomen-ploča Nadi Subotić, prvakinji hrvatskog glumišta, koja je rođena 11. listopada 1931. upravo u tome selu. Prije dvije godine spomen-ploča otkrivena je i Vanji Drachu, a Općina Bošnjaci time želi zahvaliti i odati priznanje svojim znamenitim i zaslužnim sumještanima. Međunarodni festival otvara Kazalište “Joza Ivakić” iz Vinkovaca komedijom “Viđenje Isusa Krista u kasarni V.P. 2597”. U nedjelju će se u 20 sati publici predstaviti gosti iz Petrovca na Mlavi – KPC Pozorište “Dragoljub Milosavljević Gula” s predstavom “Ne očajavajte nikad”. Na 39. Smotri kazališnih amatera Slavonije i Baranje sudjeluje ukupno osam amaterskih kazališta. Uz već spomenute u Bošnjake stižu i kazališta iz Sinja, Sombora, Zagreba, Viljeva i Zeline, s odličnim predstavama u kojima će publika zasigurno uživati.

Ovogodišnji Dani Vanje Dracha u Bošnjacima traju do 24. listopada, a zatvara ih Kazalište Županja dramom “Soba moje mladosti”. M.L.O.

Izvor: Glas Slavonije